Boos

nbb foto 836967 280x186Soms is uw kind gewoon een beetje geïrriteerd of boos. Hij/zij wilde iets wat niet mocht, er is ruzie geweest met een vriendje of is gewoon "even niet" in zijn of haar hum. Wanneer is uw kind gewoon boos en wanneer is er meer aan de hand? Hoe reageer je hier als ouder op en leid je de boosheid in goede banen? Hoe leer je je kind anders omgaan met zijn frustraties?

Ouders en leerkrachten weten als geen ander dat het kan gebeuren dat een kind een woede uitbarsting kan krijgen als gevolg van (schijnbaar) iets kleins. Soms kan naderhand blijken dat er meer aan de hand was en dat de laatste situatie de bekende druppel bleek te zijn die de boosheid activeerde.
Het wordt problematisch als boosheid veelvuldig voorkomt en uw kind en ook anderen de dupe worden van zijn/haar boosheid.

Boosheid is vaak een primaire manier van reageren bij kinderen die moeite hebben met het uiten van hun emoties. Vaak zullen er dan ook gevoelens van angst, onzekerheid of verdriet aan ten grondslag liggen.

Voor deze kinderen is het belangrijk om zicht te krijgen op hun verschillende emoties en leren hoe ze hun emoties op een passende manier kunnen uiten. 

Daarnaast komt boosheid regelmatig voor bij kinderen waarbij sprake is van een stoornis; bijvoorbeeld ADHD of een leerstoornis. Bij de benadering van deze kinderen is het belangrijk om goed te kijken of ze niet overvraagd worden en passende uitdagingen krijgen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.

Wij gaan samen met uw kind onderzoeken wat zij/hij nodig heeft om zich rustiger te voelen en om in bepaalde situaties meer controle te krijgen over hun boosheid.

Als het om boosheid gaat kunnen de signalen zijn:


  • Uw kind voelt zich sneller dan andere kinderen afgewezen of beledigd.
  • Uw kind schreeuwt, slaat of bijt als hij of zij tot de orde wordt geroepen
  • Uw kind is onverschillig en ongemanierd
  • Uw kind is brutaal tegen jou en andere volwassenen

  • Uw kind heeft een kort lontje

 

 

 

 

 

Clienten vonden ons eerder op, boos kind almere, druk kind almere, adhd kind almere, kindercoach almere, orthopedagoog  almere, speltherapie  almere, kindertherapie almere, adhd almere, kinderpsycholoog almere