INTEGRATIEVE THERAPIE

IMG 6528Integratieve kindertherapie is een kortdurende intensieve vorm van begeleiding voor kinderen van 4-21 jaar met sociaal- emotionele- en gedragsproblemen. Integratieve kindertherapie biedt uw kind inzicht in zijn eigen manier van denken, voelen en doen. Hij/zij leert dat er keuzemogelijkheden zijn en krijgt zo controle over dat waar hij/zij last van heeft. In deze vorm van begeleiden staat het kind centraal en zijn de gesprekken / sessies met uw kind het uitgangspunt van de begeleiding. Voor elk kind is een andere aanpak en ingang nodig om contact te maken. Onze begeleiding is daarom helemaal op maat en wij passen de therapievorm toe die het beste aansluit bij uw kind.

Wij werken integratief, dat betekent dat wij verschillende therapievormen en technieken door elkaar gebruiken, helemaal afgestemd op het kind bij ons aan tafel. Bij jonge kinderen zal dit op een speelse methode gaan en bij jongeren vaak in gespreksvorm. Voor meer informatie over de verschillende therapievormen klik hier.


De Caleidoscoop

IMG 4736In elk familieleven zijn er momenten waarop het niet lekker loopt, wanneer je kind niet lekker in z’n vel zit of je als ouder niet meer weet of je op de juiste weg zit. Dit kan leiden tot verdrietige situaties, ruzie of een gebrek aan contact. Als dat langer duurt kan tijdelijke hulp welkom zijn. De Caleidoscoop biedt coaching en oplossingsgerichte therapie voor kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar.

Ook ouders en verzorgers kunnen daarbij rekenen op persoonlijke begeleiding. Onze begeleiding is kortdurend en oplossingsgericht en heeft als doel dat u en uw kind zo snel mogelijk op eigen kracht verder kunnen.

 

 

 

 

 

 

Clienten vonden ons eerder op, integratief almere, integratieve kindertherapie, psycholoog kind, coaching kind almere, therapie kind almere, speltherapie almere, pedagoog almere, orthopedagoog almere