Visie

caleidoscoop

Bij de Caleidoscoop werken we oplossingsgericht. De hulpvraag benaderen we vanuit de mogelijkheden van het kind en kijken, zonder voorbij te gaan aan de oorzaken, naar de toekomst. Indien nodig betrekken we het hele systeem rondom het kind bij de begeleiding.

Wij zien kinderen als een caleidoscoop: elk kind heeft zijn eigen vorm en zijn eigen kleur. Ieder kind heeft ook zijn eigen kwaliteiten en hulpbronnen in zich. Als therapeut kunnen we uw kind helpen om deze wijsheid in zichzelf te (her) ontdekken, aan te spreken en te leren gebruiken.

Onze overtuiging is, dat wanneer een kind de oplossing vanuit zichzelf gaat ontdekken, het niet een aangeleerd kunstje wordt. Hierdoor zal de oplossing een onderdeel van het kind worden en zal het zich zijn/haar hele leven voordeel bij hebben. Het zal uw kind krachtiger maken wanneer hij/zij zelf gaat ontdekken wat hem/haar kan helpen in een vervelende situatie. 


Wij geloven niet in een vaste methode die voor iedereen werkt. Ieder kind is immers anders. Daarom maken wij gebruik van verschillende therapievormen en technieken helemaal afgestemd op het kind. Bij jonge kinderen zal dit op een speelse manier gaan en bij jongeren vaker in gespreksvorm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clienten vonden ons eerder op, hulp kind almere, coaching kind almere, therapie kind almere, kindertherapie almere, integratieve kindertherapie almere, kinderpsycholoog almere,