Kind en echtscheiding

IMG 1751De Caleidoscoop biedt ondersteuning voor kinderen en jongeren voor, tijdens en na de echtscheiding van hun ouders. Daarnaast kunnen ouders ook zelf terecht voor begeleiding en ondersteuning tijdens hun scheidingsproces.

Een scheiding tussen ouders is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis en kan grote emotionele gevolgen hebben. Een scheiding kan voor kinderen gevolgen hebben zoals het verlies van hun basisvertrouwen, verlies van één van de ouders in hun dagelijkse leefomgeving en intense emoties zoals onzekerheid, angst, schuldgevoelens, verdriet of boosheid. Ook praktische veranderingen zoals een verhuizing of verandering van school en het leren omgaan met eventuele nieuwe partners van hun ouders kunnen ingrijpend zijn. Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat een kind goede ondersteuning krijgt voor, tijdens of na het scheiden van zijn of haar ouders. Ouders hebben hier zelf een grote en belangrijke rol in. 

Het kan voor kinderen prettig zijn om zonder enige remmingen hun hart te luchten bij een onafhankelijke persoon. Uw kind krijgt de ruimte zijn/haar emoties te verwerken en U als ouder krijgt handvatten om uw kind zo goed mogelijk te begeleiden in de thuissituatie.

nbb foto 638732 187x280Als het om scheiden gaat kunnen de vragen zijn:

  • In hoeverre heeft mijn kind last van onze scheiding?
  • Hoe vertellen we het de kinderen?
  • Hoe gaan we om met de heftige gevoelens van mijn kind (schuldgevoel, loyaliteitsgevoelens, angst en verdriet).
  • Hoe kunnen we als ouders blijven samenwerken?
  • Hoe gaan we om met de eventueel nieuwe partners? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clienten vonden ons eerder op, hulp kind echtscheiding almere, kind scheiding almere, kind therapie almere, scheiding almere, echtscheiding almere, caoching kind almere, kinderpsycholoog almere