Kinderen 4-12 jaar

IMG 4908In elk familieleven zijn er momenten dat het niet lekker loopt, wanneer je kind niet lekker in zijn vel zit. Wanneer u zich als ouder zorgen maakt over uw kind wilt u hier iets aan doen. Het kan soms gaan om relatief eenvoudige klachten, die met wat extra ondersteuning in korte tijd te verhelpen zijn. Het kan ook gaan om problemen die al langer bestaan en dan kan tijdelijke hulp welkom zijn. Ook kan de school of de leerkracht zich zorgen maken omdat het niet lekker gaat met uw kind. 

De Caleidoscoop biedt coaching en oplossingsgerichte therapie voor uw kind  Ook ouders en verzorgers kunnen daarbij rekenen op persoonlijke begeleiding. Onze begeleiding is kortdurend en oplossingsgericht en heeft als doel dat u en uw kind zo snel mogelijk op eigen kracht verder kunnen.

In de gesprekken/sessies met uw kind willen we, samen met uw kind onderzoeken waar de klacht vandaan komt en samen met uw kind de oplossing zoeken. Bij jonge kinderen zal dit op een speelse manier gaan waarbij we de verschillende therapievormen integreren. Zo kan de ingang van de therapie bij uw kind bijvoorbeeld gaan via spel, metaforen, visualisaties, tekenen, knutselen, werken met gevoelsknuffels. Wilt u meer lezen over de verschillende therapievormen en technieken die wij gebruiken klik dan hier. 

IMG 4926

Onderdeel van de begeleiding kan zijn:  

  • Ouderbegeleiding
  • Observatie op school
  • Overleg en advies met de leerkracht
  • Sessies met het hele gezin of andere direct betrokkene
  • Intensieve thuisbegeleiding

 Wanneer uw kind zelf iets wil lezen over onze therapie? Klik dan hier.


 

 

Clienten vonden ons eerder op, niet luisteren kind almere, boos kind almere, druk kind almere, adhd almere, adhd kind almere, pesten kind almere, bang kind almere, therapie kind almere, coaching kind almere, speltherapie kind almere