Ouders

nbb foto 850092 280x187“Makkelijke kinderen opvoeden kan iedereen”

Opvoeden is een geweldige maar ook verantwoordelijke en soms lastige taak. Het vraagt veel geduld, energie en motivatie. Ouders kunnen met hun handen in hun haar zitten als het om hun kinderen en de opvoeding gaat. Er zijn momenten dat je als ouder niet weet of je op de juiste weg zit. Als dit langer duurt kan opvoedadvies welkom zijn.

Als onderdeel van de therapie coachen we daarom óók de ouders. In aparte oudergesprekken gaat alle aandacht naar de ouders uit en eventueel ook andere betrokkenen binnen het systeem van uw kind. Vaak blijven ouders beter gemotiveerd wanneer zij zich begrepen en gesteund voelen. Er groeit dan meer ruimte voor hun rol als opvoeder. Daar kunnen kinderen veel profijt van hebben.

IMG 2118Oudergesprekken zijn onderdeel van de werkwijze van de Caleidoscoop, maar wij kunnen ons ook voorstellen dat u zélf behoefte heeft aan een concreet advies, een luisterend oor, een paar tips of bevestiging van uw vermoedens. Maakt u dan een afspraak met ons voor opvoedondersteuning. 

Onze adviezen en praktische tips geven u inzicht in waarom bepaalde situaties in het gezin steeds weer volgens een vast, ongewenst patroon verlopen. En u krijgt natuurlijk handreikingen om dit patroon te doorbreken.

Maakt u gerust een afspraak voor een oriënterend gesprek. 

 

 

 

Clienten vonden ons eerder op, opvoed advies almere, ondersteuning ouders almere, ouderbegeleiding almere, coaching ouders almere, orthopedagoog almere, speltherapie almere, pedagoog almere