Diagnose, en nu?

IMG 1758De laatste jaren wordt er meer en meer gediagnosticeerd. Diagnoses als ADHD, autisme en aanverwante stoornissen worden in toenemende mate gesteld. In sommige gevallen is dit heel wenselijk om kinderen staande te houden in hun sociale omgeving en schoolse leven. Echter, niet altijd biedt het de juiste uitkomst. Veel te vaak horen wij van ouders dat zij met een zogeheten “sticker of label “ naar huis worden gestuurd en niet goed weten hoe nu verder. Wij willen uw kind en u hierin graag begeleiden.

In onze aanpak bij het werken met kinderen met een diagnose zijn wij niet anders dan bij kinderen zonder diagnose. Klachten als concentratieproblemen, druk gedrag, impulsiviteit, boze buien en conflicten komen zowel voor bij kinderen met een “sticker of label” als bij kinderen zonder “sticker of label”. En ook bij deze kinderen gaan we in onze begeleiding op zoek naar wat voor uw kind in zijn/haar situatie de beste oplossing is.

Makkelijke kinderen opvoeden dat kan iedereen. Er wordt pas een beroep op je echte ouderschapskwaliteiten gedaan als blijkt dat je kind een bijzondere eigenschap heeft.

In onze praktijk kunt u terecht voor ouderbegeleiding. We kunnen samen met u op zoek gaan naar de handvatten die voor u, met uw kind, in uw situatie, het beste past. Concrete tips en advies voor een meer ontspannen manier van omgang voor u, uw kind en omgeving zijn daarvan een onderdeel.

 

 

 

Clienten vonden ons eerder op , adhd kind almere, pdd-nos kind almere, asperger kind almere, hoogbegaafd kind almere, add kind almere, kinderpsycholoog almere, kindertherapie almere, kindercoach almere